Kako učinkovito je Facebook oglaševanje?

Ni mogoče zanikati, da se je organski doseg Facebooka v zadnjih letih zmanjšal. A to še ne pomeni, da bi se morali odpovedati temu socialnemu omrežju. Ravno nasprotno. Glede na nedavno raziskavo tržnikov ostaja Facebook najučinkovitejša platforma za trženje socialnih medijev. Torej, kako učinkovito je Facebook oglaševanje?

V poročilu Prihodnost socialnega marketinga je kar 95,8 % vprašanih Facebook uvrstilo med tri najboljše nosilce donosnostne naložbe med vsemi socialnimi omrežji. Za primerjavo: Twitter se je uvrstil na 2. mesto s 63,5 odstotki in Instagram na 3. mesto s 40.1% ROI.

In čemu lahko to pripišemo? Razlogov za to je kar nekaj. Pa si poglejmo, kateri so:

9 razlogov, zakaj je Facebook najučinkovitejše orodje za trženje na družabnih omrežjih

1. Facebook je največje omrežje

Facebook je najbolj priljubljeno socialno omrežje. Moč je v številkah. Facebook ima več kot 1,4 milijarde uporabnikov, več kot 900 milijonov pa ga dnevno obišče.

Facebook nedvomno predstavlja 800 kilogramsko gorilo družbenih medijev. Če ste malo podjetje, si preprosto ne morete privoščiti, da tam ne bi bili prisotni.

2. Uporabniki Facebooka zajemajo vse demografske skupine

Ne glede na to, ali poskušate nagovoriti najstnike ali starejše, jih lahko najdete na Facebooku. Po Pewovih besedah ​​približno 72 odstotkov odraslih Američanov uporablja Facebook.

Facebook uporablja kar 82 odstotkov odraslih, starih od 18 do 29 let, 79 odstotkov od 30 do 49 let in 64 odstotkov od 50 do 64 let. Tudi med uporabniki interneta, starimi 65 let ali več, Facebook uporablja skoraj polovica (48 odstotkov).

3. Facebook te zasvoji

Uporabniki Facebooka na spletnem mestu preživijo veliko časa – v povprečju 40 minut na dan. Spletna stran Business Insider pravi, da uporaba Facebooka po vsem svetu predstavlja 20 odstotkov preživetega časa na spletu. Več časa, ko uporabniki Facebooka preživijo na spletu, več je možnosti, da vas opazijo.

4. Facebook še vedno raste

Facebook ne le, da prevladuje nad uporabo družbenih omrežij, ampak tudi ne kaže znakov upočasnitve.

5. Oglaševanje je ugodno

Povprečni Facebook oglas stane le okoli 5€ na tisoč prikazov. Poleg tega lahko sami nastavite in nadzirate svoj proračun in tako preprečite nepričakovane stroške oglaševanja.

6. Ciljno usmerjeno oglaševanje

Ciljno usmerjeno oglaševanje je oglaševalsko orodje, s pomočjo katerega lahko prilagodite prikazovanje oglasov za vaše ciljno občinstvo. Oglase lahko omejite na njihovo lokacijo, starost, spol, zanimanje in druge kriterije. S tem omejite oglase samo na občinstvo, ki bi jih utegnila zanimati vaša stoitev ali izdelek. Tako tudi zmanjšate porabo oglaševalskega denarja.

7. Ciljanje lastnikov strani

Facebook vam s pomočjo ponovnega ciljanja (remarketing) omogoča, da ponovno ciljate samo ljudi, ki so že obiskali spletno mesto vašega podjetja. S tem dosežete, da se oglasi prikazujejo tisti ciljni skupini, ki so že izrazili zanimanje za vas v preteklosti.

8. Širjenje dobrega glasu

Facebook vam omogoča, da dobro besedo o vas razširite tudi med prijatelje prijateljev. Ko vaše ciljne stranke vidijo vaše objave ali oglase na Facebooku, jih lahko vidijo tudi njihovi Facebook prijatelji, kar poveča učinkovitost vaših marketinških prizadevanj na Facebooku.

9. Rezultate lahko merite

Še vedno dvomite, da je Facebook učinkovito tržno orodje? Ne verjemite mi na besedo: sami izmerite donosnost oglaševanja.

Brezplačno orodje Facebook Insights vam omogoča sledenje rezultatov vašega trženja na Facebooku, vključno z oglasi in organskimi objavami.

Na Facebooku lahko dobite podrobne informacije o tem, kako bodoče stranke sodelujejo z vašim podjetjem.

Dober primer tega bi bilo koliko všečkov ste dobili v tem tednu in kako se to primerja s preteklimi meritvami, kakšno vrsto posla ste prejeli (všečki, komentarji in delitve) na objavah, in kateri oglasi so usmerjali promet na vaše spletno mesto ali druga dejanja.

Zaključek

Facebook oglaševanje je še vedno učinkovito. S pravilnim pristopom je lahko vaš ROI zelo visok. Nimate časa ali energije za mikro upravljanje oglaševalskih računov na Facebooku in bi želeli vedeti, kako učinkovito je Facebook oglaševanje za vas?

Morda je čas, da poiščete profesionalno ekipo, ki bo to opravila za vas, medtem pa se vi lahko posvetite temu, kar najbolje obvladate – poslu. Kontaktirajte nas tukaj in pričnite novo poglavje rasti vašega posla.